Tag - жени

Изберете ја соодветната нијанса на кармин

Првите производи со кои сме во допир при почеток на Make Up, и секако најважни понатаму, се маскарите, кармините и течните пудри. Маскарата е наједноставна за одбирање (секако дека ќе напишеме содржина за оваа тема), за течните пудри може да прочитате тука, но за да се купи идеален кармин, мора совршено да си го познавате лицето. Голем дел купуваат кармини затоа што им се допаѓа нијансата и текстурата, но дали тој кармин би бил идеален за нив? Овде би...


What-is-the-difference-between-EDT-EDP-and-Parfum-image-768x403

Која е разликата помеѓу EDT, EDP и Parfum?

Сите кога го започнуваат патувањето во парфемскиот свет убаво е да знаат да ги разграничат поимите EDT, EDP и Parfum, притоа и да ја знаат разликата помеѓу овие термини.Доколку повлечеме чекор назад можеме да видиме дека зборот парфем се употребувал како женска нотација за мирис, додека зборот колонска вода била наменета за машка нотација на мирис. Како одминувало времето голем дел од компаниите почнале да произведуваат и тоалетни води кои биле со поголема концентрација од колонските води, а помала...


Како да изберете соодветна течна пудра

Како да изберете соодветна течна пудра

Сите вљубеници во Make Up добро им е познато дека одбирањето на пудрата е најважен, но и најтежок чекор во beauty рутините. Потрагата за течна пудра која совршено ги прикрива сите недостатоци, не се приметува дека воопшто е нанесена, а истовремено ја штити кожата и го прави лицето да изгледа потполно природно – воопшто не е лесна задача. Честопати треба да пробате многу пудри од кои нема да бидете задоволни, да прочитате препораки, да се консултирате со...


Зачувај и Сподели Кошничка
Вашата кошничка ќе биде зачувана и ќе ви биде даден "link" до истата. Вие, или секој со линкот, можете да го користите за да ја повратите вашата кошничка во секое време.
Назад Зачувај и Сподели Кошничка
Вашата кошничка ќе биде зачувана со слики и информации за производите. Испратете ја на себе или на пријател, со линк на кој ќе може да ја добиете во секое време.
Вашата кошничка е успешно испратена :)