Tag - Парфем

What-is-the-difference-between-EDT-EDP-and-Parfum-image-768x403

Која е разликата помеѓу EDT, EDP и Parfum?

Сите кога го започнуваат патувањето во парфемскиот свет убаво е да знаат да ги разграничат поимите EDT, EDP и Parfum, притоа и да ја знаат разликата помеѓу овие термини.Доколку повлечеме чекор назад можеме да видиме дека зборот парфем се употребувал како женска нотација за мирис, додека зборот колонска вода била наменета за машка нотација на мирис. Како одминувало времето голем дел од компаниите почнале да произведуваат и тоалетни води кои биле со поголема концентрација од колонските води, а помала...


Зачувај и Сподели Кошничка
Вашата кошничка ќе биде зачувана и ќе ви биде даден "link" до истата. Вие, или секој со линкот, можете да го користите за да ја повратите вашата кошничка во секое време.
Назад Зачувај и Сподели Кошничка
Вашата кошничка ќе биде зачувана со слики и информации за производите. Испратете ја на себе или на пријател, со линк на кој ќе може да ја добиете во секое време.
Вашата кошничка е успешно испратена :)